ALYSS

Sieraden, interieur en lifestyle artikelen – cadeaus

Ben jij bekend met gold filled materiaal? betekenis gold filled

Betekenis gold filled

Gold filled is hoogwaardige legering van 14 karaat goud gecombineerd met een ander metaal, wat in dit geval koper is. De onderste laag van het sieraad is dan ook koper. Wat door middel van hitte en druk samengevoegd is met laagjes 18 karaats goud. De legering is anders dan bij gold plated sieraden. De minimale dikte van het goud op gold filled materiaal bedraagt minimaal 1/20 van het totaalgewicht. Hierdoor slijt het goud er niet zo gemakkelijk van af als op gold plated sieraden en kan je meestal wel enkele jaren de sieraden dragen mits de juiste verzorging.

Gold filled blijft mooi van kleur en levert een mooie en vooral betaalbare kwaliteit op in verhouding met gold plated en puur gouden sieraden.

ALYSS en gold filled materiaal

ALYSS werkt voornamelijk met gold filled materialen. Dit omdat de verhouding prijs en kwaliteit erg aangenaam is en je in vergelijking tot gold plated sieraden niet dagelijk bezig hoeft te zijn met de verzorging van de sieraden en het vermijden van water. Uiteraard is het altijd beter om sieraden zo min mogelijk in contact te laten komen met vocht. Ook dan blijven de sieraden het langst mooi. Echter hebben de gold filled sieraden door de, in ieder geval, 3 lagen 18 karaats goud een veel langer leven dan gold plated sieraden. En ja, dat willen wij!